27.06.2023

БСК с награда за принос към развитието на Сиско академиите

На 24 и 25 юни 2023 г. в хотел „Лайпциг“ - гр. Пловдив, се проведоха Годишна среща на Сиско академиите в България и Общо събрание на членовете на Българската асоциация на мрежовите академии (БАМА), член на БСК.

Срещата, на която присъстваха представители на 22 академии в страната, беше посветена на 25-годишнината от старта на Сиско мрежова академия, като към момента повече от 17.5 милиона курсисти са преминали обучение в една от всичките 11 800 академии в 190 държави в цял свят.

В срещата онлайн се включиха мениджърът „Корпоративно развитие“ в „Сиско Системс“ – Лука Лепоре, който запозна участниците в събитието с плановете на компанията за развитие на програмата, и техническият мениджър Ракел Мартинез, която представи новите курсове и сертификации – CCST (Cisco Certified Support Technician) Cybersecurity и CCST (Cisco Certified Support Technician) Networking.

Сиско инженерът Пламен Пунчев направи демонстрация на Cisco Modeling Labs и възможностите да бъдат използвани от инструкторите в академиите.

Теодора Борисова, председател на БАМА, връчи грамоти на академии с изключителен принос за разпространението на Сиско мрежова академия в страната. Сред наградените е и Българската стопанска камара. Персонални грамоти получиха първият Сиско инструктор в България – Делян Генков от Техническия университет в Габрово, и първият CCNP инструктор в страната – Христо Балабанов от Сиско академията на Българската стопанска камара

Дата: 27.06.2023

Източник: БАМА

Прочетено: 771