04.06.2020

Българска стопанска камара има удоволствието да Ви покани да участвате в Национална Online конференция „Зелената сделка за текстила: Граждани и бизнес – партньори в управлението на отпадъци от текстил и обувки– Накъде след COVID, която ще проведем на 4 юни 2020 г. Организатори на събитието са Фондация „Европейски институт“ и Българска стопанска камара, в партньорство и със съдействието на Асоциация на преработвателите и търговците на дрехи втора употреба.

През 2019 г. Европейската комисия определи текстилната индустрия като приоритетна за въвеждане на мерки за преход към кръгова икономика. Текстилът е изключително важен за съвременния човек, но в същото време производството и повишеното потребление на текстилни изделия предизвикват редица негативни въздействия върху околната среда. Производството на дрехи е четвъртият най-голям потребител на първични ресурси и вода и, поради тази причина, вниманието върху тази индустрия, както и върху отпадъците от текстил, става все по-голямо. Управлението на текстилните отпадъци е с изключително важна роля при прилагането на Европейския зелен пакт и постигане целите на България за кръгова икономика. От гледна точка на европейската йерархия на отпадъците, повторната употреба е най-добрият начин за оползотворяването им. Оценявайки важната роля на сектора, насочваме съвместните си усилия за въвеждане на устойчива и ефективна политика в събирането и оползотворяването на текстилни отпадъци.

Разчитаме на Вашето съдействие и участие в първата национална online конференция, посветена на тази тема и прилагаме работна програма на събитието.

Поканени за участие са членовете на КОСВ към Народното събрание, представители на Министерството на околната среда и водите, Министерството на икономиката, както и на други държавни и общински институции, браншови организации, бизнес и неправителствени организации, медии.

Надяваме се съвместно да очертаем необходимите мерки и действия от всички заинтересовани страни, за да приложи България успешен и устойчив модел за управление на текстилните отпадъци.

Участието в събитието е безплатно, но след предварителна регистрация. Вж. Регистрационна форма.

След регистрация ще получите допълнителна информация на посочения от Вас имейл за достъп до оnline конференцията.

За информация: Илияна Павлова - БСК, тел. 0887278376, e-mail: iliana@bia-bg.com.

Моля, присъединете се към срещата от Ваш компютър, таблет или телефон. https://global.gotomeeting.com/join/126948189   

Нови ли сте в GoToMeeting? Вземете приложението сега и бъдете готови, когато започне първата Ви среща: https://global.gotomeeting.com/install/126948189

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Национална Online конференция