08.06.2016

През последните месеци се наблюдава засилена законодателна и институционална активност в сферата на частните услуги за сигурност.

През последните месеци се наблюдава засилена законодателна и институционална активност в сферата на частните услуги за сигурност. Тези промени обаче дават разнопосочни сигнали в сектора, заяви в предаването „ Бизнес линия” Татяна Иванова, изп. директор на Индустриален клъстер "Сигурност".

В предложените промени в законите за МВР и за частната охранителна дейност, се създават предпоставки дейността на частните фирми за охрана и сигурност да бъде поставена в условията на нелоялна конкуренция, каза Татяна Иванова. Пример за това според нея е създаването на Държавно предприятие „Център за предоставяне на услуги“.

 

Според Татяна Иванова навсякъде в Европа полицейските органи и частните охранителни фирми работят заедно и даде за пример предстоящото европейско първенство по футбол във Франция.

 

Татяна Иванова апелира за възстановяване на диалога с фирмите от сектора и оттегляне на предложенията за нормативни промени, които не се ползват с подкрепата на заинтересованите страни.

 

ВИДЕО

Дата: 08.06.2016

Източник: Екип нюз

Прочетено: 2452