06.03.2017

Поколението "Милениум", или родените през 80-те и 90-те години, искат все повече гъвкавост и дистанционно работно място.

Поколението "Милениум", или родените през 80-те и 90-те години, искат все повече гъвкавост и дистанционно работно място.Това заяви ръководителят на Националния център за оценка на компетенциите Томчо Томов в сутрешния ни блок "Европа сутрин".

Все повече младите и талантливите служители ще диктуват условията в трудовия договор. Това би довело до подобряване на работния процес и успех на фирмата, смятат експерти.

Оказва се, че младите обръщат голямо внимание на възможностите да се развиват и да бъдат значими. Според Томов оттам възникват и новите политики като Мениджмът на преживяванията. Това означава, че не се прави само продукт, а се дава и преживяване на потребителите. Именно затова все повече се обръща внимание не само на колектива, но и на отделния служител. Това съображение в бизнеса по-често води до повече свобода на служителите да работят от вкъщи, заяви за ТВ Европа психологът Младен Владимиров.

Според двамата специалисти тепърва ще станем свидетели на значими промени в пазара на труда. Младите хора ще търсят бърза реализация, ще сменят по няколко професии и ще търсят конкретно практично решение на проблемите. А за да отговорят на изискванията им работодателите трябва да са наясно, че става въпрос за много динамични и свръхсоциални личности, за които работата ще е преживяване, а не просто начин за прехрана.

Дата: 06.03.2017

Източник: Европа ТВ

Прочетено: 1967