19.03.2018

Повече от 100 български и сръбски фирми от различни сектори, както и кметовете на Видин, Кюстендил, Костинброд, Сливница, Драгоман, Ниш, Пирот, Димитроврад, Сурдулица и Княжевац се включиха в проведения на 19 март 2018 г., в гр. Ниш, българо-сръбски бизнес форум, организиран от Enterprise Europe Network към Българската стопанска камара.

Форумът беше част от програмата на официалното посещение в Ниш на вицепремиера Томислав Дончев, който гостува на сръбския си колега г-жа Зорана Михайлович - вицепремиер и министър на строителството, транспорта и инфраструктурата на Република Сърбия.

Бизнес форумът имаше за цел да насърчи директните контакти между българския и сръбския бизнес при създаване на благоприятни условия за развитие на двустранните търговско-икономически отношения, производствено коопериране, внедряване на добри производствени и търговски практики, създаване на бизнес партньорства, трансфер на знания и технологии и др.

"В политиката всяко нещо е знак. Днес сме заедно и това означава, че искаме да работим заедно", заяви вицепремиерът Томислав Дончев пред участниците във форума. Той изтъкна основния приоритет на Българското председателство на Съвета на ЕС за европейска перспектива за Западните Балкани: "Гордеем се, че успяхме да наложим тази тема в дневния ред на Европа. След няколко месеца председателството ще завърши и ние сме твърдо решени усилията ни да продължат е да доведат до конкретен резултат".

Дата: 19.03.2018

Източник: БСК

Прочетено: 1831