16.12.2018

10-годишната Цветана Пенчева е носител на първа награда в конкурса на БСК за детска рисунка на тема „Коледата е възможна“. Рисунката на Цвета краси коледната картичка на БСК, която ще достигне до институции и фирми в България и чужбина, а за таланта и труда си малката художничка беше възнаградена с велосипед, произведен и любезно предоставен от "МАКСКОМ" - един от най-големите производители на велосипеди в Източна Европа и член на БСК.

На второ място в конкурса на БСК се класира третокласникът Кристиан Стефанов от Школа “Арт Попово” - гр. Попово, с преподавател Искра Хаджииванова, а на трето място е третокласничката Никол Александрова от British International School Classic - гр. Пловдив, с преподавател Магдалена Колева.

Журито, съставено от професионални художници и деца с усет към изкуството, беше изключително затруднено да отсее най-добрите измежду 186 рисунки на деца от Бургас, Варна, Враца, Етрополе, Криводол, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Пловдив, Попово, Русе, Силистра, София, Тетевен, Търговище и Ямбол. Трудният избор предопредели решението за връчване на една специална и няколко поощрителни награди. Специалната награда е за 8-годишната Лилия Янкова от Арт школа „Колорит“ – гр. Плевен, с преподавател Майя Ананиева, а поощрителните награди са за:

  1. Веселина Кунова, 7 г., Арт Школа “Колорит”, гр. Плевен, преподавател: Майя Ананиева
  2. Анна Петрикова, 8 г., Арт Школа “Колорит”, гр. Плевен, преподавател: Майя Ананиева
  3. Десислава Дамянова, 9 г., Арт студио “Армеро”, гр. Враца, преподавател: Емилия Върбанова
  4. Преслава Петрова, 10 г., Арт студио “Армеро”, гр. Враца, преподавател: Емилия Върбанова
  5. Елена Иванова, 9 г., НУ “Иванчо Младенов”, гр. Враца, преподавател: Стела Благоева
  6. Максим Дилов, 10 г., НУ “Св. Софроний Врачански”, гр. Враца, преподавател: Весела Вълчева
  7. Кристина Ишкова, 9 г., Национален учебен център по култура, гр. София, преподавател: Светослава Асенова
  8. Мария Стоянова, 7 г., Школа “Арт Попово”, гр. Попово, преподавател: Искра Хаджииванова
  9. Тоника Савчева, 7 г., Школа “Арт Попово”, гр. Попово, преподавател: Искра Хаджииванова

Всички те получиха професионални комплекти за рисуване от Ара Арт – български производител на висококачествени професионални и ученически материали за рисуване.

Малките художници и техните родители бяха посрещнати в конферентната зала на БСК от председателя на Камарата Радосвет Радев, който сподели, че в тази зала обикновено се говори за скучни неща, свързани с икономика и други обществени проблеми, но детските рисунки носят коледно настроение и емоция, които провокират да се работи още по-упорито за създаването на една по-добра и успешна България – България, в която тези деца да пожелаят да се развиват.

Вж. СНИМКИ

Дата: 16.12.2018

Източник: БСК

Прочетено: 3210