25.06.2020

Посланикът на Република Словакия у нас Негово Превъзходителство Мануел Корчек се срещна с част от бизнеса в Бургас и региона. Домакин на срещата бе Търговско- индустриална камара-Бургас.

Участниците в срещата бяха с маски заради противоепидемичните мерки във връзка с разпространението на COVID - 19. "Бургас и Южното Черноморие са предпочитана дестинация за нашите туристи. Да се надяваме, че тази преодолеем кризата и ще се върнем към нормалната обстановка", каза в началото на срещата посланик Корчек.

Той бе на визита в Бургас, за да се запознае със ситуацията във връзка с пандемията и предстоящото откриване на туристическия сезон. Дипломатът се срещна и с областния управител на Бургас Вълчо Чолаков и с кмета на морската община Димитър Николов. По време на двете срещи той получи уверението, че Бургас и региона са сигурна дестинация за туризъм.

Посланикът на Словакия изрази надежда по време на срещата с представители на бизнеса, че отложеното, заради пандемията пътуване на членове на ТИК - Бургас до неговата родина ще се състои възможно най-скоро.

Председателят на ТИК Жорж Дерелиев запозна дипломата с Камарата и представи на кратко участниците в срещата. Участниците в нея се обединиха около мнението, че е необходимо да бъдат задълбочени отношенията между двете страни, не само в икономическа посока, но и в партньорство с образованието. На срещата бе и зам.-ректорът на университет "Проф. д-р Асен Златаров" проф. д-р Сотир Сотиров. 

Дата: 25.06.2020

Източник: chernomorie-bg.com

Прочетено: 1867