06.08.2020

Днес рожден ден празнува г-жа Виолина Маринова, председател на УС и главен изпълнителен директор на Банка ДСК, член на УС на Българска стопанска камара.

Днес рожден ден празнува г-жа Виолина Маринова, председател на УС и главен изпълнителен директор на Банка ДСК, член на УС на Българска стопанска камара.

Екипът на БСК ѝ пожелава крепко здраве и нестихваща енергия, с която да продължава да вдъхновява и мотивира. 

Благодарим ѝ  за колегиалността, почтеността и грижата към просперитета на българската икономика. Високо ценим отделеното времето и споделения опит, за да бъдем рамо до рамо в тези непредсказуеми времена.

Честит рожден ден!

***

Виолина Маринова е Главен изпълнителен директор на Банка ДСК от 2005 г. С 48-годишен професионален опит в Банка ДСК, тя олицетворява японския модел на кариерно развитие, започвайки от най-ниското стъпало, като служител „Банково обслужване“, и достигайки през всички позиции до поста Главен изпълнителен директор.

Под нейно ръководство Банка ДСК  се превърна в модерна банка, безспорен лидер  в банкирането на дребно, лидер по доверие  и най-предпочитан от студентите работодател сред банките в България. След сделката по придобиването на Сосиете Женерал Експресбанк  от Банка ДСК през 2019 г. г-жа Маринова e избрана за Главен изпълнителен директор и на новата, обединена банка.

През  2005 г. Виолина Маринова е удостоена с престижната унгарска награда „Андраш Фай“ за изключително високите резултати, постигнати от Банка ДСК при реализиране на трансформационната програма на Банка ОТП след приватизацията през 2003 г. Тя е Председател на Управителния съвет на фондация "Атанас Буров". Носител на множество престижни международни и национални отличия. През 2013 г. Виолина Маринова бе определена за „Мениджър на годината” в едноименния конкурс  на списание „Мениджър“.

Банков лидер и визионер, с изключителен принос за изграждането и запазването на доверието в българските финансови институции, през септември 2013 г. Виолина Маринова стана и единственият банкер в България, удостоен с най-високото национално отличие - орден „Стара планина”, първа степен. През 2014 г. г-жа Маринова получи наградата „Златен кръст за заслуги към Унгария” за подкрепата на  двустранния културен обмен и в знак на признание за приноса й в популяризирането на унгарската култура в България.

Дата: 06.08.2020

Източник: БСК

Прочетено: 1833