20.07.2015

РОМТЕХ-3 Ес ООД  е специализирана фирма в разработването и внедряването на високотехнологични системи /"3S – Интелигентни системи за сигурност"/. Врачанското предприятие откри новата си сграда със специална церемония, на която присъства кметът на града Николай Иванов, заместник-ръководителят на посолството на Холандия у нас Райни Бъш, Ерик Роменс – съдружник на фирмата от "Ромтех"– Холандия, Венцислав Славков - председател на УС на Клъстер «Мехатроника и автоматизация» и член е на УС на БСК, Веселин Илиев - главен директор „Международно икономическо сътрудничество" в БСК, представители на повечето български и чуждестранни клиенти и доставчици на врачанското дружество, банкери и местни партньори.

Станислав Павлов от Българската туристическа камара връчи два приза на дружеството. Наградата за "Производител на годината" отиде в ръцете на на управителя Иво Върганов, а наградата "Млад мениджър"– за Борис Върганов за новите му разработки в светодиодното осветление.

Кметът на Враца Николай Иванов благодари за присъствието на подобна сериозна фирма в града под Околчица:

"Безспорно за Враца и врачани всяко ново строителство, всяка нова производствена сграда е стъпка към постигане на голямата цел: за повече инвестиции, повече работни места, икономическо оживление, конкурентна бизнес среда в града и в нашия регион... Пожелавам ви със същата воля, с която съграждате, да утвърждавате името си на лоялен и надежден партньор сред сродните фирми в Европа и България, с респекта на водещ конкурент! С искрени пожелания да се множат успехите ви – благодаря и на добър час"– пожела при откриването кметът. Николай Иванов връчи на управителя на дружеството Иво Върганов пластика на св. Георги Победоносец с пожелание за нови успехи.

От Българска стопанска камара припомняме, че през 2012 г. фирма РОМТЕХ-3 Ес ООД  получи наградата за иновации - „ИН-5“ за разработени и усвоени високоефективни индустриални led-осветления.

През 2013 г. УС на БСК награди фирмата с плакет за иновативно развиващо се предприятие.

Фирмата за интелигентни системи за сигурност /"Интелигентни системи за сигурност"/ е основана през 1994 г. и в момента в нея  работят над 150 човека, като от тях 25 са инженери. За миналата година оборотът на компанията е над 7 милиона лева.

Вижте още:

Врачанска фирма ще обучава сама кадрите си

Дискусия за реиндустриализацията на българската икономика

Награди за иновации за сектора на електромобилите

 

 

Дата: 20.07.2015

Източник: БНР/БСК

Прочетено: 4597