28.11.2022

Благотворителният бал на юристите се проведе за 10-а поредна година. Част от него са Националните награди за правосъдие, които се организират от Балканската медийна асоциация, с подкрепата и помощта на Международния адвокатски съюз, Адвокатските колегии от цялата страна, Камарата на нотариусите, Българската съдийска асоциация, Професионалната асоциация на медиаторите, Асоциацията на жените адвокати, Асоциацията на синдиците в България.

На събитието, което няма аналог в световен мащаб, присъстваха над 150 гости от българския и международния правен свят. Във вечерта на церемонията се награждават 10 заслужили юристи в категориите – Адвокат, Съдия, Прокурор, Нотариус, Кантора, Медиатор, Синдик, Дело, Млад юрист, Правосъдие зад граница, Сделка, както и Гран При за цялостен принос в правосъдието.

Председателят на Арбитражния съд на БСК проф. Таня Йосифова бе удостоена с наградата "Юрист в медиите".

"Много е важна организацията и определянето на приоритети. Разчитам на близки хора. Децата растат и мисля, че им давам добър пример с трудолюбие и с правене на това, което обичаш. Наградата е признание и отговорност. И за преподавателската, и за консултантската ми работа.

Имаме своя принос в дообогатяване на правната култура в съда на ЕС. Активността на българските съдии в Съда на ЕС с исканията им за преюдициалност е похвална.

Да се помага на хората е част от човешката ни същност. Моите каузи са свързани с по-доброто познаване на правото в обществото като цяло. Мисля, че има недостатъчно познаване дори на правата на гражданите. Като председател на Арбитражния съд на БСК мисля, че трябва да се популяризират извънсъдебните спорове - много дела могат да се решават без да се натоварва правосъдната система. Ние сме решаващ орган на базата автономията на волята на страните. Предимствата са по-бързо и по-евтино производство.

На днешните студенти не е лесно, всяка година срещам будни, любознателни и амбициозни. Не може да кажа, че са по-немотивирани отпреди 10 години. 2022 бе интересна и вълнуваща година. Информационното право е също моя страст. Цената на успеха е много труд, усилия и енергия", сподели проф. Йосифова, след връчването на наградата, в ефира на БНР.

Екипът на Българската стопанска камара се гордее с поредния успех на проф. Йосифова. За нас е чест, че имаме в редиците си толкова отдаден на каузата човек, отличен професионалист и обичащ работата си колега. Пожелаваме на проф. Йосифова здраве, нестихваща енергия за още нови предизвикателства и удовлетворение от всички вложени усилия!

 снимка:ХАЙЛАЙФ

 

Дата: 28.11.2022

Източник: БСК

Прочетено: 1166