На 15.06.2016г. в офиса на ИКЕМ официално бе подписан меморандум за сътрудничество между професионалната електромобилна общност на България и Сдружение „Клуб Отбранителна индустрия“.

На подписването присъстваха Председателя на УС на ИКЕМ – Илия Левков, Главния секретар - Иван Костов, Съпредседателите на „Клуб Отбранителна индустрия“ -  полковник инж. ОР Йордан Пенков и Инж. Константин Серафимов.

Сдружение „Клуб Отбранителна индустрия“ работи в подкрепа на държавата, съдейства за развитието на една съвременна национална отбранителна индустрия, модерно образование и нови научно-изследователски способности.

Основните задачи пред работните групи към сдружението са развитието на конкурентоспособни отбранително-индустриални способности, създаване условия за трансфер на технология и модернизация, възможности за включване български предприятия във веригата от доставки на водещи световни производители и много други.

Двете организации ще си партнират в развитието на електрическата мобилност в  България за изграждане на съвременна зарядна инфраструктура за ЕПС, обмен на информация за различи възможности за национални, регионални и международни партньорства в различните области на обществения живот, насърчаване обмена на експертиза, ресурси и бизнес контакти и други.

 

Прочетено: 2615