Ръководство
Член на УС на БСК

Изпрати съобщение

Максим Митков е член на УС на Асоциация на производителите на велосипеди и управител на "Макс Европа" ЕООД. Завършил е "Строителство и архитектура". Член е на УС на БСК от 25.04.2014 г.

Максим Митков е Собственик и Управител на „МАКСКОМ” ЕООД. Дружеството е създадено през 1996 г., с основен предмет на дейност внос и търговия с велосипеди. От 1999 г., „МАКСКОМ” ЕООД започва да развива производствена дейност, свързана с монтаж на велосипеди. За кратък период от време дружеството успява да разгърне и износ за страните от Европейския съюз, който към момента съставлява над 95 % от годишния оборот.  

През 2007 г. „МАКСКОМ” ЕООД премества дейността си в нова, собствена „Складово-производствена база”, разположена на 27 000 кв. метра застроена площ, в индустриалната зона на гр. Пловдив.  От 2010 г. дружеството е част от новосформираната холдингова структура "Макс Европа" ЕООД, включваща в структурата си дружествата "Макском" ЕООД – производство и търговия на велосипеди SPRINT, "Чиполино" ЕООД – фирма специализирана в производството и търговията с бебешки и детски продукти с марка Chipolino, "Макстек" – производство и търговия на велосипедите от висок и среден клас Shock Blaze и Ferrini, и фирма "Велотек" – производство на велосипедни джанти.

През същата година, сградата на холдинга печели приза „Сграда на Годината” в едноименния национален конкурс.

През 2013 г. фирмата прави инвестиция в мащабно строителство на нова търговско-складова база от 12 000 м² застроена площ, както и в ново бояджийско оборудване по световна технология.

Непрекъснатите инвестиции в развитие и подобряване на производствения и управленски капацитет, както и индивидуалният подход към всеки клиент превръщат всички дружества с състава на "Макс Европа" ЕООД в желан европейски партньор.